HomeBannerUpdate.png

Kindermedicijn is altijd in beweging. Volg ons nieuws en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Halloween_Instagram post en twitter

Van ‘’toveren’’ naar ‘’begrijpen’’: de weg naar een slimme inzet van medicatie

Het is weer herfst. De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen, de wintertijd gaat weer in. En: binnenkort is het weer tijd voor een feest met een wat betoverende bijklank. 31 oktober is het weer tijd voor Halloween.

De Apotheek - thumbnail

De apotheek: laagdrempelig en overstijgend tegelijk

25 September is het Wereld Apothekersdag. Deze dag, die bestaat sinds 2009, staat in het teken van dit kenmerkend beroep in de gezondheidszorg. Een beroep waar iedereen weleens van gehoord heeft, en een plek waar iedereen ooit weleens is geweest.

Wait and See vs Huisarts_Facebook post

De "wait-and-see" fase van chronische leukemie

Patiënten met chronische leukemie krijgen over het algemeen te maken met verschillende behandelaars. Vaak begint hun traject bij de huisarts, waarna op een gegeven moment een specialist het overneemt.

Medicijnen & Bijwerkingen_Plaatje2_LinkedIn post

Bijwerkingen: wat doen ze met jou, en wat doe jij ermee?

Wie een geneesmiddel gaat gebruiken doet dat met een doel. Er is een symptoom, een probleem, een ongemak.. Iets dat je wil verhelpen. Voor dat moment, of voor de toekomst.

Ludieke_Actie_Facebook

(Taal)kennis is macht

Hoewel Nederland een welvarend land is, is laaggeletterdheid van circa 2,5 miljoen inwoners een groot probleem in de samenleving. Er zijn verschillende maatschappelijke ontwikkelingen die hiermee samenhangen, zoals migratie, vergrijzing en onderwijs. Apotheken en gezondheidscentra zijn bij uitstek plaatsen waar communicatie van groot belang is.

Moedertaal

Internationale Moedertaaldag

21 februari, wat is er zo bijzonder aan deze datum zult u denken? Zeker wel wát. 21 februari is het namelijk Internationale Moedertaaldag. Deze dag is in 2000 door de UNESCO in het leven geroepen, een dag om jaarlijks stíl te staan bij de gelúiden in de wereld.

healthylifestyle_youtube_linkedin_facebook_twitter

Healthy lifestyle

Om het jaar maar gelijk goed te beginnen. LEEFSTIJL is belangrijk. Gezonde voeding, voldoende beweging, weinig alcohol drinken, niet roken en een gezond gewicht: het draagt allemaal bij aan je gezondheid en levenskwaliteit.

Facebook post

Door de welvaart ingehaald: verandering vraagt verandering op Wereld Diabetes Dag

Niets is zo veranderlijk als de leefstijl van de mens. Om dat te begrijpen moeten we terug naar de oorsprong. Terug naar een lang vervlogen tijd, toen we nog in holen leefden en rondtrokken als nomaden, naar dáár waar voedsel was.

Facebook post

Beeldspraak

Informatieoverdracht en communicatie binnen de medische wereld, dat is waar Kindermedicijn zich op richt. Maar hoe gaat dat er eigenlijk aan toe buiten de inmenging van Kindermedicijn?

Illustratie

Taal: de meest onderschatte troef voor maatschappelijk welbevinden

Wat onderscheidt mensen van dieren? Een heleboel. Maar een zeer belangrijk verschil is in ieder geval het vermogen tot complexe taal.

Michel Koster

Bewust zijn van wat er in het leven toe doet, dát doet ertoe

Wanneer je zelf ernstig ziek wordt, zie je pas écht in dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. Het is een cliché, maar Michel Koster (45) ondervond dit in augustus 2021 letterlijk aan den lijve.

Hardslag3

Op de grens van leven en dood is kennis macht

Hematologie en oncologie vormen twee boeiende en belangrijke domeinen binnen de geneeskunde. Hierbinnen vinden namelijk een hoop nieuwe ontdekkingen plaats, en zijn deze eeuw veel nieuwe geneesmiddelen op de markt gekomen.

ThumnailWebsitePost.png

Nieuwe website Kindermedicijn

Het zijn boeiende tijden voor Kindermedicijn B.V., het innovatief multimediabedrijf dat gevestigd is aan de Bovendijk in Rotterdam. De door Faizel Ghazi opgerichte onderneming bestaat binnenkort 15 jaar, en lanceerde per 15 november een gloednieuwe website.

CmylifeEdited.png

Onze dynamische samenwerking met CMyLife

In samenwerking met het patiënten platform CMyLife ontwikkelden wij diverse animaties voor o.a. CML en CLL patiënten. De animaties zijn bedoeld ter introductie van het platform en ter ondersteuning voor de patiënt net na een diagnose.

Thumbnail_Elearning_CLL

Stageproject over e-learning

Kindermedicijn heeft regelmatig stagiairs over de vloer die zich bezighouden met interessante onderzoeken binnen het geneesmiddelendomein. Daarom hebben we pas een interview afgenomen bij drie van hen.