Onze visie en missie

Kindermedicijn gelooft dat de communicatie in de zorg beter kan. Uitleg over een ziekte, de behandeling en gevolgen is dus van groot belang. Het begrijpen van mensen en hun vaardigheden om alle informatie goed op te kunnen nemen vormen daarvoor de basis. Daarmee zetten we complexe wetenschappelijke taal om naar heldere concepten die mensen kunnen begrijpen en toepassen. Daarvoor werken onze communicatiespecialisten samen met zorgverleners, patiëntenorganisaties en medicijnproducenten. Daardoor wordt de zorg minder complex, transparanter en effectiever voor alle belanghebbenden.

Over Kindermedicijn

Vijftien jaar geleden begonnen we medicijnbijsluiters te vertalen naar gesproken animaties voor kinderen. Nu zijn we een breed georiënteerd multimediabedrijf met speciale aandacht voor de zorg. Met een gemotiveerd eigen team zetten we complexe vraagstukken om naar heldere (audio-)visuele concepten voor speciale doelgroepen met bewezen resultaat. Altijd gebaseerd op onderzoek, de feiten en de meningen en ervaringen van de gebruikers.

De basis voor goede communicatie ligt het begrijpen van en afstemmen op de doelgroep op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek, met kennis en ervaring in complexe zorgvraagstukken en een actueel netwerk van (zorg-)professionals.

Bij Kindermedicijn werken we interdisciplinair. Iedere uitdaging wordt vanuit meerdere invalshoeken benaderd, zodat de ideale strategie kan worden bepaald om uiteindelijk een goed product af te leveren. Onze belangrijkste producten zijn de Beeldsluiter en de Pifmaker.

Naar ons portfolio

ONZE BENADERING

Om complexe medische informatie om te zetten in korte en begrijpelijke animaties, is een scala aan specialisten vereist. Het kernteam bestaat uit interviewers, medische schrijvers, illustratoren, animatiespecialisten, grafisch ontwerpers, redacteuren, usability specialisten, voice-over acteurs, geluidstechnici en programmeurs

Deze specialisten worden ondersteund door een netwerk van medische professionals: behandelaars, specialisten, verpleegkundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen, apothekers en ziekenhuizen. Deze groepen geven directe feedback en opmerkingen. Om consistentie te garanderen over een aantal animaties, is er een kwaliteitscontrole door een kleine groep, bestaande uit een arts, een apotheker, een taalkundige en een onderzoeker.

Met onze uitgebreide expertise zetten wij uw uitdaging om tot een hoogstaande multimedia strategie. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, zodat we van start kunnen.

Contact

Ons team

Faizel

Commercial Director

Laura

Communication Designer

Wim

UI/UX Designer

Bianca

Project Assistant

Karel

Professor Visual Communication

Damian

Junior Project Assistant

Nathan

Software Developer

Stijn

Content Creator/Pharmacist

Serrano

DevOps Consultant

Elisabeth

Junior Design Researcher

Jordy

Junior Graphic Designer