SynthonEdited.png

Het vraagstuk van de opdrachtgever

Glatirameer acetaat wordt gebruikt om terugkerende multiple sclerosis te behandelen.

Glatirameer acetaat bestaat uit vier verschillende aminozuren in een vloeistof. De eigenschappen van de aminozuren maken het moeilijk om oplossingen van glatirameer die in verschillende locaties en op verschillende tijden geproduceerd zijn met elkaar te vergelijken.

Patiënten krijgen deze vloeistof via een injectie. De verhouding tussen de vier aminozuren kan in iedere injectie een klein beetje anders zijn.

Als iedere injectie met glatirameer acetaat uniek is, hoe kunnen patiënten er dan zeker van zijn dat ze krijgen wat ze nodig hebben? Hoe kunnen we twee injecties met glatirameer acetaat met elkaar vergelijken?

Synthon produceert glatirameer acetaat en wil aantonen dat twee oplossingen van glatirameer acetaat therapeutisch identiek zijn. Verschillende onderzoeken laten zien dat er verschillende oplossingen van Glatirameer acetaat goed met elkaar vergeleken kunnen worden.

De vraag van Synthon was:

"Hoe kunnen we de resultaten van deze onderzoeken overtuigend laten zien?"

Sytonuitvoering.PNG

De uitvoering

Ons doel was om een animatie te maken over multiple sclerosis, over glatirameeracetaat, en over de onderzoeken die aantonen dat er geen verschil is tussen oplossingen. Deze animatie is gebaseerd op een artikel uit 2019 in “Pharmazie”.

Drie activiteiten van lezers moeten ondersteund worden:

  1. Bekijk de basis
  2. Controleer de feiten
  3. Neem een beslissing

De animatie toont duidelijk dat de verschillende oplossingen met glatirameeracetaat therapeutisch identiek zijn, en dat beide dezelfde voordelen opleveren voor patiënten met multiple sclerosis.

De animatie verwijst naar de verschillende studies zodat een kijker eenvoudig de originele publicaties kan nalezen.

Als elke spuit met glatirameeracetaat uniek is, hoe kunnen patiënten er dan zeker van zijn dat ze krijgen wat ze nodig hebben?

Het resultaat

Het resultaat is een op feiten gebaseerde animatie die de concepten van de ziekte en de behandeling toont. De animatie legt uit hoe de drie verschillende soorten onderzoeken werden uitgevoerd. Het laat zien dat verschillende oplossingen van Glatirameeracetaat exact met elkaar vergeleken kunnen worden.