"Goede zorg kan niet zonder goede communicatie"

Naar portfolio

OVER ONS

Kindermedicijn gelooft dat de communicatie in de zorg beter kan. Uitleg over een ziekte, de behandeling en de gevolgen is dus van groot belang. Het begrijpen van mensen en hun vaardigheden om alle informatie goed op te kunnen nemen vormt hiervoor de basis. Daarmee zetten we complexe wetenschappelijke taal om naar heldere concepten die mensen kunnen begrijpen en toepassen. Voor iedereen en met speciale aandacht voor mensen met een taalachterstand of beperkte gezondheidsvaardigheden.

Lees meer

"De animatie die gemaakt is voor CMyLife is heel duidelijk voor mijn patiënten. Iedereen kan de animatie later terugkijken met de nodige medische informatie"

- Peter Westerweel, Hematoloog Albert Schweitzer Ziekenhuis

"Ik maak gebruik van de Beeldsluiter om mijn patiënten van Novorapid Flexpen om te zetten naar insuline aspart Sanofi Solostar!"

- Prem Adhien, Apotheker, Epidemioloog, Docent Universiteit Utrecht

"De PIFmaker kan bijdragen aan versterking van het patiënten perspectief in klinische studies."

- Wim Groot, Hoogleraar Gezondheidseconomie Universiteit Maastricht

Op dat vlak deelt hij de visie van Kindermedicijn: medisch-wetenschappelijk onderzoek is enorm belangrijk, en daarbij is het cruciaal de patiënt goed te bereiken

- Michel Koster, AML patiënt

“De PIFmaker, een handige en eenvoudige tool om een begrijpelijke PIF te maken”

- Frans van Hal, Senior local trial manager, Janssen-Cilag B.V.

“Het gebruik van de PIFmaker kan helpen de patiënten informatie te verduidelijken en daarmee de inclusiviteit van patiënten in wetenschappelijk onderzoek te verhogen”

- Jacoline Kooistra, Project Manager COW, WCN Office

Producten

De Beeldsluiter - Animatie

PIFmaker - Software

Conceptontwikkeling - Onderzoek

Nieuws

(Taal)kennis is macht

Hoewel Nederland een welvarend land is, is laaggeletterdheid van circa 2,5 miljoen inwoners een groot probleem in de samenleving. Er zijn verschillende maatschappelijke ontwikkelingen die hiermee samenhangen, zoals migratie, vergrijzing en onderwijs. Apotheken en gezondheidscentra zijn bij uitstek plaatsen waar communicatie van groot belang is.

Internationale Moedertaaldag

21 februari, wat is er zo bijzonder aan deze datum zult u denken? Zeker wel wát. 21 februari is het namelijk Internationale Moedertaaldag. Deze dag is in 2000 door de UNESCO in het leven geroepen, een dag om jaarlijks stíl te staan bij de gelúiden in de wereld.

Healthy lifestyle

Om het jaar maar gelijk goed te beginnen. LEEFSTIJL is belangrijk. Gezonde voeding, voldoende beweging, weinig alcohol drinken, niet roken en een gezond gewicht: het draagt allemaal bij aan je gezondheid en levenskwaliteit.

Door de welvaart ingehaald: verandering vraagt verandering op Wereld Diabetes Dag

Niets is zo veranderlijk als de leefstijl van de mens. Om dat te begrijpen moeten we terug naar de oorsprong. Terug naar een lang vervlogen tijd, toen we nog in holen leefden en rondtrokken als nomaden, naar dáár waar voedsel was.

Beeldspraak

Informatieoverdracht en communicatie binnen de medische wereld, dat is waar Kindermedicijn zich op richt. Maar hoe gaat dat er eigenlijk aan toe buiten de inmenging van Kindermedicijn?

Taal: de meest onderschatte troef voor maatschappelijk welbevinden

Wat onderscheidt mensen van dieren? Een heleboel. Maar een zeer belangrijk verschil is in ieder geval het vermogen tot complexe taal.

Bewust zijn van wat er in het leven toe doet, dát doet ertoe

Wanneer je zelf ernstig ziek wordt, zie je pas écht in dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. Het is een cliché, maar Michel Koster (45) ondervond dit in augustus 2021 letterlijk aan den lijve.

Op de grens van leven en dood is kennis macht

Hematologie en oncologie vormen twee boeiende en belangrijke domeinen binnen de geneeskunde. Hierbinnen vinden namelijk een hoop nieuwe ontdekkingen plaats, en zijn deze eeuw veel nieuwe geneesmiddelen op de markt gekomen.

Nieuwe website Kindermedicijn

Het zijn boeiende tijden voor Kindermedicijn B.V., het innovatief multimediabedrijf dat gevestigd is aan de Bovendijk in Rotterdam. De door Faizel Ghazi opgerichte onderneming bestaat binnenkort 15 jaar, en lanceerde per 15 november een gloednieuwe website.

Onze dynamische samenwerking met CMyLife

In samenwerking met het patiënten platform CMyLife ontwikkelden wij diverse animaties voor o.a. CML en CLL patiënten. De animaties zijn bedoeld ter introductie van het platform en ter ondersteuning voor de patiënt net na een diagnose.

Stageproject over e-learning

Kindermedicijn heeft regelmatig stagiairs over de vloer die zich bezighouden met interessante onderzoeken binnen het geneesmiddelendomein. Daarom hebben we pas een interview afgenomen bij drie van hen.

ONZE SPECIALISMEN

Medische Animaties Softwareontwikkeling App/webontwikkeling Clinical/Medical writing Grafisch ontwerp Audiovisuele productie

Onze jarenlange ervaring op het gebied van de bovengenoemde specialismen en een breed, aanvullend (zorg)netwerk maakt ons de ideale partner om uw ideeën, startups of technologische ontwikkelingen te ondersteunen.

Na het opleveren van uw product of dienst zijn wij in staat om met onze expertise en brede netwerk uw doelgroep te bereiken.

Vraag ons naar de mogelijkheden